Vraag en Antwoord

Wat is de Elide AFO Fire Extinguishing Ball?

De Elide Fire Extinguishing Ball is een nieuw en innovatief concept in de brandbestrijding. Het is effectief brandblusser op basis van bluspoeder, die zich uitstrekt bij plaatsbescherming, maar in de praktijk even doeltreffend kan worden gebruikt tegen ABC branden. Het is zeer stabiel en werkt binnen ongeveer 3 seconden. Het vereist minimale training, is licht en zeer effectief. 

Hoe werkt deze vuurbal brandblusserbal, en welke oppervlakte kan je ermee blussen?

In slechts 3 tot 10 seconden na contact met de vlam, wordt de pyrotechnische capsule in het product geactiveerd dankzij een systeem van lonten op het buitenoppervlak van de blusbal. Er ontstaat direct een uitbarsting: het bluspoeder verspreidt zich over een oppervlakte van 8 tot 10 vierkante meter (wat overeenkomt met een standaard 2,5 kg blusser). De uitgelokte adem duwt vervolgens de zuurstof uit de brandzone, het vuur wordt onmiddellijk gedoofd. Het blusmiddel vormt dan een film op het materiaal dat brandt, waardoor het fenomeen van verbranding definitief wordt verbroken. Er zijn geen training of vaardigheden vereist om de vuurbal te gebruiken. Het is voor iedereen toegankelijk.

Waarom zijn er 2 verschillende merken brandblusserballen op de markt?

Er zijn 2 types Fire Ball Extinguishers die in Nederland worden geleverd. Elide Fire Ball Extinguisher wordt gefabriceerd uit Thailand, de AFO (Automatic Fire Off Extinguisher) daar in tegen wordt gefabriceerd uit China. Beide ballen doen exact hetzelfde, alleen de prijs uit China is goedkoper in aanschaf.

Wat doet het?

Als de brandblusserbal in contact komt met een vlam, zal de blusserbal binnen enkele seconden ontploffen en het vuur direct passief of automatisch blussen.

Hoe bevestig je de bal op een bepaalde plaats?

Bij uw bestelling kunt de metalen onderstel waarmee je de bal kan bevestigen aan een muur of elke andere ondergrond los bij bestellen. De bal kan ook op een vlakke ondergrond geplaatst worden. (let op wij leveren de montagerek excl. bij de brandblusserbal).

Voor welke brandklassen in de blusbal geschikt?

De Elide Fire Extinguishing Ball kan gebruikt worden in 4 brandklassen A, B, C en F. Bij gebruik in brandbare vloeibare branden moet deze echter in een statische positie worden gebruikt. De Elide-vuurbal kan ook worden gebruikt op F-vetbranden of olie branden.

Waar is het gemaakt en ontwikkeld?

Het product werd zowel uitgevonden en vervaardigd in Thailand.

Zijn de bestanddelen van het product giftig?

Nee, de inhoud van de bal is mono-ammoniumfosfaat (niet gevaarlijk, H.S. CODE: 3813.00.00), die veilig is voor de mens en voor het milieu. Het is bio afbreekbaar en het poeder kan na gebruik in de algemene stortplaats verwijderd worden.

Is er een training nodig?

Nee, het is heel eenvoudig te gebruiken, maar het is handig om een actieplan / strategie te ontwikkelen en te oefenen in geval van een noodgeval.

Vervangt de brandblusserbal mijn brandblusser(s)?

Zeker niet, wij raden u aan als u een blusser en of blusdeken heeft om ze te bewaren (indien geldig met onderhoud) en ze te gebruiken als back-up brandweerapparatuur. Gebruik de Elide Fire Ball eerst als er brand is, na de activering van de blusbal, gebruik dan uw brandblusser om het vuur te blussen. De Elide Fire Ball is bedoeld als aanvullend apparaat voor uw huidige brandveiligheidsuitrusting.

Vervangt de blusserbal de brandweer?

Nee helemaal niet! De Elide Fire Ball is ontworpen om een brand te blussen in de vroege stadia van een brand die begint of om te helpen bij het blussen van een brand om een veilige doorgang te creëren. Het is een brandpreventie- en brandblusapparaat. Als een brand buiten uw vermogen ligt, moet uw veiligheid altijd altijd voorkomen. Bij een brand moet u contact opnemen met uw lokale brandweer!

Hoe gebruik je de blusbal?

Het wordt ideaal gebruikt wanneer het wordt gemonteerd op plaatsen waar een brand kan uitbreken, maar het kan ook in een vuur worden gegooid, behalve waar vloeiende ontvlambare vloeistoffen of vetten aanwezig zijn, is boven deze gebieden het best geschikt.

Hoe stabiel is het product?

Het product is zeer stabiel, en getest op de compressietests, thermische tests enz. Zijn uitgevoerd en de Elide brandblusser is alleen bedoeld om te activeren wanneer het in aanraking komt met een open vuur. Het wordt niet geactiveerd met beweging of enige tijd van hoge geluiden.

Heeft de Elide - AFO - MOBIAK blusbal speciaal opslag nodig?

Houd de blusbal droog en weg van direct zonlicht in temperaturen tussen -40 graden Celsius en + 85 graden Celsius. 

Welke grootte van een brand is het makkelijkst te blussen?

Zoals u zich kan voorstellen, zijn kleine branden het makkelijkst te blussen, omdat ze een veel kleinere warmtewaarde hebben die gekoeld moet worden om de brand te kunnen blussen.

Als het vuur uit het plafond of ander hoog punt komt, wat doen we?

Bovenkant, plaats de ballen in de buurt van brandgevoelige locaties. Dit is de beste proactieve maatregel om een brand te verslaan als het op elke locatie voorkomt.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein